Hur firar du Jul?

Datum

Den här julen är det nog många som får möjlighet till långledighet.

Vad gör du när du får möjlighet att vara ledig extra länge? som jag ser på det så finns det två alternativ att välja.

Om du tillhör dom som inte tränar speciellt frekvent eller önskade att du hade mer tid för träning, eller om du försöker att förbättra din kroppssammansätning ( mindre fett och mer muskler mao : tightare,deffad,fastare,tonad mfl). Då är det här kanske viktigare för dig.

Så hur kan vi då resonerat kring vår ledighet, här kommer två tänkbara scenarion:

Nr 1.

Du väljer att äta allt som  kommer i din väg, Julmat, godis, kakor, bullar, julmust och risgrynsgröt från och med den 24/12 till den 2/1-15. Tankar kanske går som att: – va fasen det är ju Jul och då måste men få unna sig lite gott, det har väl ingen dött av…

– Jo det har det faktiskt, fetma är ett stort problem i dagens samhälle.

Faktum är att du tillhör säkert en av alla som lovar att 2015 -det är då jag ska starta mitt  nya,hälsosamma liv, det löftet baseras bara på ångest och inget annat.

eller så tänker du som Nr 2.

Nr 2.

Nu när jag har extra mycket ledighet så har jag tid för mer träning än i vanliga fall 🙂  samt att jag har tid att laga bra hälsosam mat och jag har möjlighet att sova ut och umgås med min familj och mina vänner.

 

Jag seriöst undra över hur många det är som inte bestämmer över sitt eget liv, och det är när jag hör.

– jag har inte tid att träna 3ggr/ veckan för att.…….. en massa ursäkter om jobb, barn, fru/ mannen, TVn, putsa på båten/ bilen, spika på sommarhuset, mm

Om du har dessa ursäkter så är det inte du som sitter i förarsätet i ditt eget liv, det är dina prylar (hus, bil, båt, kläder, klockor, mobiler)som bestämmer. Men nu när du är ledig så har du mer tid att gå till gymet….. så gör det då!

Om du börjar träna under julen så slipper du ha ångest över att du har en skön bilring runt midjan eller hängbröst fast du är man, men det kanske du inte är riktigt säker på efter som du inte sett den lilla pga att magen är i vägen.

Men,- man måste ju få vila och ta det lugnt när man är ledig kanske du tänker.

images

 

Hallå! det är väldigt få av de som jobbar idag som har ett fysiskt tungt arbete som ex.skogshuggare (med såg och yxa) om du jobbar på kontor så sitter du på ditt arsle hela dagen, du tar bilen eller bussen till jobbet och går max 200m från parkeringen eller hållplatsen, vad är det du behöver vila? arslet för att annars blir det så platt att så om du står bakom en lyktstolpe så ser du ut som ett spegelvänt B (hängbröst och kulmage) i profil.

Se möjligheten att du har mer tid under Julen,- och att det är en perfekt dag idag,- för att börja träna!

Sen finns det dem som tänker men, – man kan träna lagom och äta godis, bullar, kakor, julmust, efterrätter, mm ändå.

Javisst, men du kommer vilket fall som helst att gå upp i vikt…… lite lagom mycket och ha ångest den 2/1-15

Nä, inga fler ursäkter, NU KÖR VI!

God jul!

images-3

  Arga PTn (Alexander Gefwert)

 

Taggar: , , , , , , , , , , , , , ,