Kost och träning

Datum

Kolla in super resultatet som Robert lyckats med på bara 4 månader. från 21,6 fettprocent till 9,6 fettprocent på 4 månader.

Hur gick det till?

Jag börjar med en kort historia om Robert, han är 30 år och är framgångsrik egenföretagare och en mycket driven man. Han kontaktade oss på För Dig Träning mitt under semestern via mail och var mycket angelägen om att komma igång med träning och livsstils förändringar. Vi bokade in ett möte i början av Augusti när vi kommit hem från semestern.

Vi börja som med alla kunder hos oss med frågeformulär där vi ställer frågor om allt från sömn och kost. Givetvis är vi intresserade av målet med träningen, under samtalet framkommer det att Robert har haft problem med sin mage hela sitt vuxna liv och att han fått berättat för sig att han har IBS (Irritable Bowel Syndrome)  äter medicin och han  har fått rådet att undvik rött kött ??? Ok ,i mitt huvud så är det väldigt litet samband mellan rött kött och IBS. Jag talar om för Robert att IBS handlar om för mycket snabba kolhydrater och förklara för honom att socker jäser i tarmen och på så sätt skapar en hel del obehagliga symptom. Robert tittar på mig med en tveksam blick, och tillägger att han faktiskt besökt otal läkare och ingen, jag upprepar ingen, har talat om socker och sambandet med IBS.

Vi avslutar mötet med att Robert får med sig kostregistrerings papper där han ska fylla i vad han äter.

Några dagar senare kommer Robert till sitt första träningspass och med sig har han kostreg.papper som han har bifogat bilder på allt han har ätit (jag sa att han var en mycket driven man, eller hur?). det var som jag trodde ,-mycket kolhydrater i form av ris och fullkorn och mycket sparsamt med fett.

ok, -det är inte lätt många gånger att få folk att förstå att man inte blir tjock  av att äta fett( förutsatt att det inte är margarin eller transfetter), utan det är sockret du blir tjock av!

Det första och enligt min mening det viktigaste kostförändringen blir frukosten, precis alla som vi träffar på som kommer till oss äter typ noll gram protein på morgonen, om de äter protein så är det typ en skiva ost eller korv på mackan. Du ska få ett mycket enkelt kostråd till din frukost…. ÄT Proteiner, typ 3-4 ägg eller 100 gram lax, men proteiner ska vi inte äta så mycket av kanske du tänker, och det är en av de största myterna som finns parallellt med att vi måste äta kolhydrater i mängder från bröd, pasta och potatis för att överleva.

Till detta så tränar våra kunder styrketräning och typ noll meter konditionsträning (detta är också en megamyt att man måste träna kondition för att minska i fettprocent). Om du tränar styrketräning rätt så har du alla möjligheter att få samma resultat som Robert fick på 4 månader.

Som du ser så gick det fantastiskt bra. Robert vägde 85,3 kg och hade en fettprocent på 21,6%

Summa: Robert tränade 3ggr/ veckan och åt riktig mat. Robert upplever inte att han behövt göra några uppoffringar i sitt sociala liv( han har fått tips om hur han kan periodisera sina kolhydrater på ett smart sätt)

Slutresultat vikt: 79kg och en fettprocent på 9,6 – som bonus så har Robert förövrigt inga problem med sin mage längre och behöver ej äta mediciner längre!

Grattis Robert och God Jul!bild