Mot nya mål

Datum

Vi är några PTs på För Dig Träning- Kost-Hälsa som jobbar mot olika eller samma mål under 8 veckor fram till Jul. Vi kommer att skriva om hur vår träning ser ut, vad vi äter och hur vi återhämtar oss på bästa sätt.

Det viktigaste när du jobbar mot ett mål för att lyckas är:

Ett mål, jobba BARA mot ett mål!

Förs ut är Alexandra Skoglund 23 år gammal, följ med på hennes resa mot sitt mål

IMG_1774

Om 8 veckor åker jag iväg på årets vintersemster till Mexico. Jag har satt upp ett mål med min träning/kost tills dess att minska min fettprocent. Min kroppskomposition räknas idag ändå som hälsosam så anledningen till mitt mål är helt enkelt att jag vill se så bra ut som möjligt i bikini! Och även om det är ett mål som handlar mycket om utseende så tycker jag att fåfänga är  helt ok som motivation…

För mig är det viktigt att ha uppsatta mål att jobba emot hela tiden då jag blir mer motiverad i min träning. Det är helt enkelt roligare att köra ett pass när jag vet exakt vad syftet med varje övningsval, vilotid osv är.

En gång i veckan (måndagar) kommer Alex göra min BioSignature (fettprocent mätning och hormonellstatus) för att se hur siffrorna förändras och hur jag kan justera kosten, kosttilskott osv för att nå det uppsatta målet. Jag kommer att dela in träningen i olika faser. Här kommer de saker jag kommer att fokusera på under de här 8 veckorna:

  • Kost. Justera mina makronutrienter, dvs förändra förhållandet mellan kolhydrater/fett/protein för så effektiv fatloss som möjligt. Även när under perioden/veckan/dygnet jag väljer att inta mina kolhydrater samt vilka kolhydrater jag väljer.
  • Träning. Ändra mitt träningsupplägg för en inriktning mot fatloss. Även ändra träningen kontinuerligt under dessa 8 veckor för att undvika platåer.
  • Återhämtning. Då träningsmängden kommer att öka med tiden blir återhämtningen mellan passen viktigare! Jag har två dagar/vecka då jag helt vilar från intensiv träning. Under vilodagarna går jag på yoga eller promenerar istället.

Innan man sätter igång med arbetet mot målet är det viktigt att göra en plan för hela perioden och se över vilka eventuella hinder som finns i ens liv och vad man kan göra för att jobba sig förbi dem. Det kan vara allt ifrån födelsedagskalas, julbord med jobbet, en resa eller som i mitt fall intensivt jobb med ett event under 5 dagar.

Så om du är sugen på att jobbat mot fatloss under 8 veckor med mig så är du välkommen att hänga med!

Jag kommer en gång i veckan att skriva om hur min träning eller kost eller återhämtning ser ut.

NU KÖR VI!

Alexandra Skoglund

Taggar: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,