Här är ett recept på en super god gröt som är glutenfritt, mjölkfri och äggfri. plus att den är low carb
Du behöver till 1-2 pers (är du morgon hungrig som jag, så räcker den till 1 pers)
En matberedare/ mixer
ca 1,25 dl pecannötter
ca 1,25dl mandel
1 halv mogen banan
ca 1tsk kanel
ca 1 dl kokosmjölk eller osötad mandelmlölk. blanda i efter önskad konsistens
ca 1 nypa havssalt
Du gör så här:
Om du vill värma gröten i ugnen så är det bra att sätta på den nu! typ 200grader. Jag tycker att den blir mycket godare om man värmer den i ugnen, blir en god knaprig yta (plus att jag inte äger en micro som jag kan värma den i).
Mixa ihop alla ingredienser till en konsistens som passar dig, om du vill göra den lösare så blandar du i mer vätska (kokosmjölk eller mandelmjölk).
Där efter lägger du upp gröten i 1-2 tallrikar som tål ugnsvärme
Värm gröten i ugnen ca 10-15min eller i micron så att den blir varm å go
Toppa med bär (hallon, blåbär och eller jordgubbar) häll på kall mandel eller kokosmjölk
Njut!
Alexander Gefwert