Tyst ett tag

Datum

Nu är vi tillbaka efter att först varit i Thailand på semester över Jul och nyår. Där efter iväg till USA en vecka på vidareutbildning (vi har som mål att vidareutbilda oss två/ggr/år) om hormoner och vad som skapar imbalanser och vad det får för konsekvenser i kroppen (ex. viktuppgång eller svårigheter att gå ner i vikt), därefter ett två-dagars fat Loss seminarium som var mycket givande.

Vi i Sverige har mycket att kvar att lära oss om hur man effektivast minskar fettprocenten på kroppen, samt vad som kan försvåra det och framför allt vilken träning som är mest effektiv.

Angående kosten så var det en mycket intressant nyansering av low carb, samt om alla verkligen måste äta low carb eller LCHF eller vad du väljer att kalla det , -hur vet man när man kan börja äta mer kolhydrater  och hur mycket?? (Hur kan jag se det på kroppen mm).

Ett exempel:

Om vi har en person som varit Insulin resistent men har minskat på kolhydraterna och börjat träna och gått ner sina kilo i vikt (Insulin resistens = Överviktig) så har han/ hon blivit Insulin känsligare vilket betyder att han/ hon kan hantera det socker han/hon äter bättre, så en hormonell obalans behöver inte vara för evigt ! Det är en skala där man är det mer eller mindre, allt är inte svart eller vitt,-bra eller hur!

Så om du är intresserad av att veta mer så håll utkik på bloggen, så ska vi dela med oss av vår kunskap så mycket vi hinner och kan.

Alexander Gefwert