Viste du att….

Datum

Viste du att…… jag är såå trött på lunchrestauranger(för övrigt alla typer av restauranger) som inte har ambition att laga god mat av bra råvaror. Det är inte svårt att laga bra mat, sen måste man definiera vad bra mat är. Ok om vi struntar i värden som att det ska var low carb eller high carb mm och bara tittar på råvaror och hantering och tillagning av dessa.
Det är det här jag menar att det är rent skit på de flesta lunchrestauranger idag, Om man inte har ambition att göra något bra, varför då göra det över huvudtaget(visst vi kan ha bra och dåliga dagar)om man inte har det som en passion att laga mat… låt bli. För övrig om ditt jobb inte är din passion så bör du fundera över vad du gör där, byt jobb och du kommer att må mycket bättre.
Nu kanske ni tror att jag har ätit på en dålig restaurang idag, tvärtom jag åt en super lunch idag på Best Western i Bromma. Det är då jag tänker varför kan inte alla restauranger laga bra mat? Visst priset är högre (160kr) till skillnad mot de flesta som ligger på allt från 80kr till 99kr.
Kanske det är så att vi inte vill betala mer för en lunch och det må så vara men faktum är att det är sjukt billigt att äta ute idag, det är sjukt billigt med mat över huvudtaget idag, vill påstå att det aldrig varit så billigt med mat som det är idag. Samtidigt så måste vi som gäster ställa krav på vad som serveras, kräv bättre mat, för det är du värd, men då måste du även vara villig att betala mer för din lunch.
Jag citerar min vän och kollega Charles Poliquin ”Man måste skilja på en dammsugare och en mun”- munnen är inget sopnedkast!
Om du inte vill betala 160kr för en lunch varje dag så kan du ta med dig matlåda varannan dag och äta ute varannan dag, det blir samma pengar i slutändan.