veckans resultat

Datum

veckans resultat… med det vill vi inspirera dig till ett hälsosammare och friskare liv. Eftersom vi uteslutande använder fettprocent och inte vikten när vi pratar om kroppsförändringar hos oss på För Dig Träning, är för att vikten säger inte mycket mer än vilket tryck du utsätter jordens yta för. Fettprocent beskriver mer hur mycket muskler du har och hur mycket fett du har på kroppen, men är det så viktigt att veta hur mycket fett man har på kroppen kanske du undrar?
Jag vill påstå att det är en mycket enkelt, billigt och tillförlitligt sätt att beskriva hur din fysiska status är, alltså hur stor risk har du att utveckla diabetes typ2, stroke, hjärt/kärlsjukdommar och cancer. Så om din fettprocent är hög så ökar risken för ovanstående sjukdomar. Vad är hög fettprocent? det är lite olika för män och kvinnor samt ålder. Jag börjar med fettprocent för män efter det första resultatet vi kommer att presentera är en man. En hälsosam fettprocent för en man kan delas upp i tre olika ålderskategorier.
Man 15-30 år fettprocent 8%-12%
Man 30-45 år fettprocent 10-15%
Man 45-65år fettprocent 12-18%
Det är nog en del som höjer på ögonbrynen och tycker att det är låga siffror och att det inte är normalt att ligga så lågt, då vill jag bara påminna att normalt inte är det samma som vanligt förekommande. det är inte vanligt förekommande att män i ex. 25års ålder idag ligger på 10% fett men det har att göra med hur vi lever våra liv idag. idag äter vi mer socker än någonsin under vår evolution ( människans utvecklingshistoria) samtidigt som vi stressar och även utsätts för stress ifrån kemikalier från kläder, avgaser, färg och smakämnen i maten, smink och hudlotion. allt detta påverka vår fettprocent.
så om ditt mål är att minska din fettprocent så handlar det inte enbart om att stoppa i sig färre kalorier, det handlar om så mycket mer.
Näst vecka (på måndag ) kommer jag att presentera Johan för er, man i 30års åldern som kontaktade oss i somras och som ville minska sin fettprocent. Du kommer att få veta hur han tränade och vilka kostråd han fick.