Vi använder de verktyg vi har tillgång till

Datum

Om de så handlar om att spika i en spik, bygga muskler, gå ner i vikt/ fettprocent eller skruva i en skruv så använder vi de verktyg vi har tillgång till.images

naglar_2359968Men det behöver inte betyda att de är de bästa verktygen, ex. om jag har en spik som ska spikas i väggen och jag bara har en skiftnyckel, så funkar det men det blir inte lika bra som om jag har en hammare. Med skiftnyckeln så kommer det att ta längre tid, spiken kommer att bli krokig, jag kommer troligen slå ett slag i väggen så att den blir ful.

Samma gäller vid träning och fettprocents minskning, jag kommer att använda de verktyg jag har. Så om mitt enda verktyg vid ex. träning är löpning så kommer jag att använda det, men det betyder inte att det är det bästa.images-2

Om jag som tränare/ PT har som enda verktyg att använda Tabata intervaller, kettle belle swingar, upp hopp på lådor för att träna min kund så att han/hon ska bli starkare eller minska i fettprocent, så kanske det funkar men det behöver inte  betyda att det är de bästa verktygen.

Tyvärr gäller samma sak vid minskning av fettprocent, om mitt ända verktyg är att minska på kilo kalorierna(banta, svälta). så kommer jag att använda det, men det behöver som sagt inte betyda att det är det bästa verktyget.images-1

Samma gäller om mitt enda verktyg är att minimera eller utesluta kolhydrater i en strategi i att minska i fettprocent eller viktnedgång så betyder inte det att det är det bästa verktyget.

Olika problem behöver olika verktyg för att kunna lösa det, så om du har fler verktyg så har du mycket större möjlighet att lyckas.

Hur får man då tag i fler verktyg…..thumb

Utbilda dig  hos de som är bäst i ämnet, läsa om olika tränings metoder, läs på om olika dieter ( gillar inte ordet), prata med människor som har olika erfarenheter, var mottaglig för nyheter, var kritisk, ställ följd frågor, samma sak funkar inte på alla, ödmjukhet, prata med människor som har resultat att visa upp, prova själv, skaffa fakta, lev som du lär.

 

Alexander Gefwert

 

 

 

Taggar: , , , , , , , , , ,