Kaffe och träning

Datum

Visste du att kaffe höjer prestation vid träning. Drick en kopp kaffe eller en dubbel espresso ca 45 min för träning och du kommer få ett större driv i träningen. Större driv betyder bättre träning vilket betyder bättre resultat.
Kaffe tillsammans med mjölk påverkar insulinet, vilket kan vara bra efter träning.
Så drick svart kaffe före träning och kaffe med mjölk efter träning för ett bra driv under träning och optimal återhämtning efter träning, komplettera med BCAA eller whey protein efter träning för än bättre återhämtning.
Om ditt mål är att minska i kroppsfett så bör du inte dricka kaffe med mjölk ( framför allt inte lättmjölk) före träning eller på morgonen eftersom det påverkar insulinet. När du påverkar ditt insulin så stänger fettförbränningen ner.
Kaffe innehåller även ämnen som dämpar hungern ( koffeindrycker funkar inte) så om du tänker prova på intermittent fasta så kommer det att underlätta om du dricker kaffe svart eller med kokosfett på förmiddagen.
Kaffe höjer även stresshormonet kortisol som gör att du blir fokuserad, pigg, höjer blodtryck och frisätter socker och fria fettsyror i blodet så att du har energi för fysiskt arbete.
Därför bör du inte dricka kaffe sent på eftermiddagen( efter kl.15), eftersom det kommer påverka din förmåga att varva ner vilket är viktigt för god sömn.
God sömn är absolut avgörande för viktnedgång och bra träningsresultat

Alexander Gefwert

20131213-100808.jpg

Taggar: