På väg mot sin dröm, NHL proffs

Datum

petter Bilder framifrån före:efter  Efter                                    Före                                                                                                                                             Vad har du för mål med träningen, Petters mål är att spela Hockey i USA och NHL. Petter kontaktade mig via mail tidigt i våras och ville satsa på sin sin dröm att spela hockey i USA, och förstod att då är fysiken viktig. Dock märkte vi snart att det fanns ett problem.

Jag håller till i Stockholm och Petter bor i Göteborg… Efter som jag brinner för idrott och unga människor med ambitioner och tänkte att det här skulle var superkul att hjälpa till. Det jag förslog Petter var att han skulle  ta flyget upp till Bromma en helgdag för ett möte på ca 3 timmar, och Petter svara, – inga problem, när ska jag komma ?

När Petter kom upp så  testade jag hans rörlighet, styrka, fettprocent och fick veta mer om hans livsstil. Där efter gick vi igenom två olika träningspass som han skulle träna på egen hand. Vi gick även igenom Petters kost och gjorde en hel del förändringar, bla. tog vi bort en hel del socker och snabba kolhydrater.

Drygt tre timmar senare är både jag och Petter ganska slut (tre timma av total fokus blir man trött av) och  Petter går tillbaka  till Bromma flygplats, som ligger på 10 min promenadavstånd och flyger ner till Göteborg.

Inan vi skiljs åt så bestämmer vi att Petter ska komma upp en gång till innan sommaren för att justera träningsprogrammen och även kosten. Ett träningsprogram är bra så länge det ger resultat. Samma med kosten, det är dödsdömt om du sätter en 22 årig kille att träna för att bli starkare och öka muskelvolym samtidig som fettprocenten ska ner och tränar 5-6 ggr/v på strikt Low carb kost eller under 100g kolhydrater/ dygn. Det vi inte tummar på är kvaliteten på maten.

Petter kommer upp två månader senare och jag mäter fettprocent och vi går igenom tre olika träningsprogram där nu fokus ligger på att öka muskelmassa och styrka. Vi lägger även till en del kosttillskott som: Omega 3, Complete multi, Proflora och aminosyror och beta analin allt från Poliquin group som vi säljer här i Sverige,som f.ö är de klart bästa kosttillskotten (kommer skriva om Kosttillskott på bloggen snart)Petter bild bakifrån för:efter

Dags för lite fakta: -vill förtydliga detta resultat har uppnåtts på 8 veckor!

Petter  den 18/3           Petter den 17/5

Vikt 82,5 kg                  vikt 80,7kg

fettprocent 12,8           fettprocent 9,8%

Lean mass 72 kg        Lean mass  72,8kg

Petter åker hem och tränar vidare och vi har mail kontakt, jag skickar ner justeringar i programmen och lägger till några sprintpass i veckan. Det Petter inte tränar är löpning i form av typen 5km eller 10km slingor, den formen av träning har inget med Hockey att göra.

Tiden rullar på och vi avsluta med ett skype samtal på 30 min där vi la upp strategier för hur han ska planera veckorna när det är matcher, uppvärmning inför match och energi under och före match.

Idag väger Petter 84kg har inte haft möjlighet att mäta hans fettprocent, men av bilderna(Petters egna) att döma så ligger den på under 10% vilket är en bra fettprocent om man vill prestera i idrotter där det handlar om att flytta sin egen massa (kropp) fort, onödig fettmassa är inget du vill släpa runt på.

Mer fakta:

före.                                            Idag

Frivändningar 4st x 80kg    frivändningar 2st x 102,5kg

Knäböj 4st x 107,5kg            knäböj 3st x160kg

Marklyft 4st x 130kg             Marklyft 2 st 190kg

Utfallsgång 6st/ben 70kg   Utfallsgång 5st/ben x 100kg

Till saken hör att Petter är mycket målmedveten, och har valt bort att gå ut på krogen och dricka alkohol, han tränar ca 2ggr/ dag men med 1-2 vilodagar i veckan.

Petter upplever att han är mycket piggare och mer vältränad än sina lagkamrater under träningarna ,- när lagkamraterna hänger på sargkanten och dricker vatten så åker han runt och leker med pucken…

I dagsläget väntar Petter på besked från sin agent.Ska bli mycket kul att följa Petters karriär som hockeyspelare i NHL

Lycka till Petter !

Alexander Gefwert

 

 

Taggar: , , , , , , , , ,